Bhakti is the heart of all religion

the Yoga of Love 

Als je googled op “Bhakti Yoga” krijg je de meest devotionele uitspraken te zien.
Ik hou het graag simpel. Bhakti gaat over Liefde.
Zet Liefde in het centrum van jouw universum en maak jezelf
daar dienstbaar aan.

Jezus, Mohammed, Buddha or Krishna
Bibel, Koran or Bhagavad Gita 
ALL = ONE 

Bhakti Yoga heeft een paar handige handvatten die ik graag met jou deel.
Ze helpen je om je iedere dag af te stemmen met het zuiverste deel van jezelf, je hoogste bewustzijn.

Kirtan

Is het maken van muziek en reciteren van mantra’s. Iedere mantra bestaat uit klanken en iedere klank heeft een bepaalde vibratie. Door deze in een bepaalde toonsoort en volgorde te zingen, resoneert het met mooie kwaliteiten die je in je hart draagt. Het is alsof je die zachtjes wakker trilt. Met een fijne kirtan kom je in een “immediate state of bliss”.

Prasad

is eten dat met liefde en zorg is bereid met eerlijke ingrediënten . Voor het eten word opgediend, gegeten, offer je een kleine hoeveelheid van alles wat je hebt klaargemaakt, alsl een mini-maaltijd en zet dat op je altaar. Het offeren mag je helemaal op je eigen manier doen; iets wat bij jou past. Je intentie verandert iets in jouw geest; de vorm waarin maakt niet uit. Het geofferde beetje gaat weer terug in de pan zodat de rest van het eten ook wordt aangestoken met deze feel-good vibes. En dan wordt het opgediend en gegeten. Het klinkt misschien gek maar ga het maar eens doen en je zult zien dat zowel het koken als het eten een heel andere dimensie krijgt. Hoe vaker je dit doet, hoe meer het je lichaam en geest zuivert. Je bent wat je eet. Eet liefde en geef het door!

Bhakti
Bhakti
Bhakti

Ik maak deel uit van het mantra collectief The Bhakti Groove en wij organiseren 2x in de maand een Kirtan. Updates van “The Bhakti Groove” vind je op Facebook

Japa Meditatie

Vind ik een hele fijne manier van meditatie. Het lukt mij niet om iedere dag ergens te gaan zitten met mijn ogen dicht en stil worden. Japa meditatie kan je wandelend doen, zittend, liggend, hardop, zachtjes in jezelf, het maakt niet. Je maakt gebruik van een Japa of Mala, een gebedsketting van 108 kralen. Die pak je tussen duim en wijsvinger vast en bij iedere “bead” herhaal je jouw mantra. Probeer het iedere dag te doen en je merkt het verschil.

Mijn Japa draag ik in een katoenen zakje zodat ie mooi blijft en ook niet iedereen hoeft altijd te zien dat ik aan het mediteren ben. Een Tulsi mala uit Vrindavan met kleurig katoenen zakje eromheen kun je vinden in mijn webshop.

Bhakti
Bhakti
Translate »
Share via
Copy link
Powered by Social Snap