Eerste Hulp Bij Burn-out

Ben je gestruikeld op je werk en zit je overspannen thuis? Dan is het tijd voor EHBB. Door middel van massage & begripvolle coaching ga ik eerst met het lichaam aan de slag. Dit staat strak van de stress dus niets functioneert zoals zou moeten, zeker je hoofd niet. Als het lichaam een beetje OK is, gaat Marit aan de slag met stress coaching. We werken dan om en om en communiceren met elkaar. Deze combinatie werkt super effectief. En we hebben al een mooie Test-Kees: Sjoerd Steenbeek van Pllek schakelde mij in voor de re-integratie van Marlouze.

De combinatie van massages en coaching bleken een goede behandeling om haar klachten te stabiliseren en weer meer veerkracht en zelfvertrouwen te vinden. Na 3 maanden behandeling had zij weer voldoende kracht om haar vervolg traject te bepalen en kon ik als werknemer werken aan haar voorzichtige re-integratie.

Met een werknemer die in een burn-out terecht komt heb je als werkgever geen idee waar te beginnen. Los van alle zakelijke consequenties wil je dat je werknemer zsm de juiste behandeling vind. Er bestaan geen heldere protocollen wat te doen en je tast beiden in het duister.Met Noëlle Sterk en Marit van Oveschot vond ik de ‘first aid’ die je zoekt; consolideren en inventariseren.

Sjoerd Steenbeek, Pllek, NDSM werf Amsterdam
Translate »