Prasad

Koken kun je op heel veel manieren en volgens veel verschillende keukens. Zelf ben ik fan van de Vedische keuken, omdat de gerechten super uitgebalanceerd, smakelijk, kleurrijk en helend zijn.

Je kunt koken voor jezelf en koken voor anderen. Je kunt ook koken uit dankbaarheid voor de bron en daarom een deel van je voeding offeren.
Er zijn verschillende gradaties waarin je dat kunt doen. Het koken met het bewustzijn alsof je zou koken voor de Goden, komt in de buurt van Prasad. Dit betekent dat je zo schoon en zuiver mogelijk kookt, er met je hele bewustzijn bij bent en een mood cultiveert van “dankbaarheid”.
Dit kun je lezen en verstandelijk begrijpen, maar door het te doen ervaar je binnen jezelf een shift.

Het voedsel offeren kun je doen op je altaar of een plekje in de keuken die je daar voor creëert. Je kunt er een mantra bij zingen, even je ogen bij sluiten en een gebedje doen of nog simpeler, dank je wel zeggen vanuit je hart. Daarmee worden liefde en toewijding de belangrijkste ingrediënten van je gerecht. Deze hogere frequentie wordt doorgegeven aan degenen aan wie je de maaltijd serveert. Gewoonte is ook om eerst alle anderen te serveren en dan pas jezelf. Zo verspreid je via je eten, meer licht, liefde en onbaatzuchtigheid in de wereld om je heen.

Translate »
Share via
Copy link
Powered by Social Snap