van sex-slaaf tot yoga, een verhaal over macht en moed

Anneke Lucas vertelt over haar tijd als seks-slaaf (6-11 jaar) voor ‘Het Netwerk’ van pedofielen in de allerhoogste aristocratische en politieke kringen, in haar geval in België. Zij vertelt hoe zij werd gefolterd, ‘gesplitst’ en geprogrammeerd als seks slaaf en hoe ze werd getraind om te doden en invloedrijke mensen te manipuleren. Na 30 jaar heling, waar yoga een belangrijke rol in speelde, vertelt Anneke haar verhaal in deze podcast en in haar boek Quest for Love. Ze geeft yoga aan gevangenen en zet zich in voor slachtoffers van het wereldwijde child traffic netwerk.

Dit is meer dan een slachtoffer verhaal. Wat Anneke laat zien is een stukje psychologie over hoe wij mensheid het machtsspel in stand houden door innerlijke macht systemen waar we ons niet van bewust zijn. Hoe wij anderen als ouder figuren aanwijzen, gebaseerd op angst er niet meer bij te horen of straf te krijgen als we het ‘niet goed doen’. Hoe we continu worden uitgenodigd om anderen te veroordelen of buiten het systeem te plaatsen waardoor we uit ons hart in het hoofd geraken. Hoe we door partij te kiezen het spel van de duivelse elite in stand houden en zij hun gang kunnen blijven gaan. Anneke vertelt hoe het netwerk en de brainwashing werkt en over de seksualisering van kinderen op zeer jonge leeftijd, via media en onderwijs. Zelf ging zij al die jaren naar school en er was niemand die iets aan haar merkte.

Het verhaal van Anneke gaat niet alleen over haar eigen proces maar over onze diepste angst en collectief trauma en het vergt moed om dat aan te kijken. De meeste mensen kijken liever weg, omdat ze er ‘geen zin in’ hebben. Maar door weg te kijken en te polariseren houden we de oude machtsstructuur in stand. Dit verhaal brengt dus ook verantwoordelijkheid met zich mee. Als je de realiteit onder ogen hebt gezien: wat ga je er dan mee doen?!

Anneke is heel positief. Als collectief zijn we steeds meer onze trauma’s aan het helen waardoor steeds meer mensen dit verhaal aan kunnen en we dit als collectief kunnen dragen. Ook al doen we er alles aan om donker en lijden buiten de deur te houden, zit in het lijden ook vaak de poort naar het licht. Het mooie van dit verhaal is ook Anneke laat je zien hoe krachtig Spirit is; die innerlijke kracht; het leven Zelf. En hoe dit haar overeind heeft geholpen op de meest traumatische momenten.

Ik deel dit verhaal omdat ik Anneke’s moed bewonder en omdat yoga haar zoveel heeft gebracht. Maar ook omdat ik mijn “deep dive” in de rabbit hole er op zitten en weet wat MK Ultra is, hoe en door wie het is doorontwikkeld en hoe geraffineerd en onzichtbaar het dagelijks bij ons naar binnen stroomt. Ik weet hoe moeilijk het is voor slachtoffers om naar buiten te komen. Het is al heel wat om het netwerk levend uit te komen. Dan moet je nog kunnen en willen praten EN een therapeut kunnen vinden die dat proces met jou aan durft te gaan. Iemand die niet bang is om zelf bedreigd te worden of te diep geraakt. Praten is ook niet zonder risico. En toch is het Anneke gelukt om na 30 jaar heling, haar belevingen uit te spreken in het openbaar en onze ogen te openen voor iets wat al zo lang niet goed zit. En hoe kunnen we ooit een nieuwe wereld met mooie nieuwe idealen bouwen, op de oude en niet geheelde wonden van iets wat nooit gezien, gehoord of erkens.

We hebben er mee te maken, of we nu willen of niet.

Een mooie positieve podcast van Jorn Luka met Anneke Lucas.

Podcast #92, Jorn Lukas interviewt Anneke Lucas

Plaats een reactie

Translate »
Share via
Copy link
Powered by Social Snap