vanlife

Vanlife is enorm in opkomst en ik snap het. Het systeem waar we in zitten dient de mens niet meer. Maar hoe dan wel? Voor mij een reden om er met mijn camper op uit te trekken. Op zoek naar die nieuwe wereld, want iemand moet ergens al bezig zijn met dat op te bouwen. Wie zijn dat, hoe doen ze dat, wat komen ze tegen? Ik ontmoette veel levende perspectieven van hoe het ook anders kan. Het heeft mijn blik enorm verruimd.

Ik leef twee jaar later (mei 2023) nog steeds in mijn camper en het voelt fijn om in het moment te beslissen waar ik wil zijn. En ik weet niet hoe het komt maar ik ben altijd op prachtige plekken, mooie communities, liefdevolle mensen met veel creativiteit en bewustzijn, Het maakt niet uit of dat nou in Nederland, Spanje, Ibiza, India of Bali is. Dit veld is overal.

Nomadisch zijn heeft ook keerzijden, bijvoorbeeld dat ik geen wekelijkse lessen meer geef. Dan moet ik iedere week op dezelfde plek zijn. Door dat lost te laten komen nieuwe dingen naar me toe. Het aanbod van nu past veel beter bij wie ik nu ben. En het komt van een diepere plek, meer geaard, doorvoeld, begrepen door wat ik de afgelopen jaren geleerd heb door onderweg te zijn.

Soms blik ik terug en vraag mezelf af “heb ik er goed aan gedaan om al je bezittingen in te ruilen voor een ouwe camper” Ik sluit dan even mijn ogen, voel diep in en denk “Ja. Dat was absoluut de beste keuze. Los durven laten in vertrouwen dat er genoeg voor me is. Dat is altijd beter dan vasthouden omdat je bang bent om iets tekort te komen.

Living your Dream
Het leven is meer dan een grote droom, dus laat het dan ook maar een mooie droom zijn.

Translate »
Share via
Copy link
Powered by Social Snap