Karma Yoga (Seva)

Karma Yoga is de yoga van onbaatzuchtig dienen. Van Self-ish naar Self-less herstelt de balans op de kosmische weegschaal.

Karma Yoga is geen “vrijwilligerswerk” maar een spirituele beoefening. Je draagt je handelen op aan een hoger doel of God en je hecht je niet aan het resultaat van je handelen. Je bent er dus niet voor je eigen ‘benefit’, om iets te scoren of te bereiken. Simpelweg te dienen. Ook is het een oefening om niet gehecht te zijn aan het resultaat. Je doet het niet voor het geld, niet voor de eer, niet voor de status, niet voor de goedkeuring. Je doet het echt om jezelf te bevrijden van het valse ego dat overal ik of mijn voor zet.

Alles op materieel gebied laat je achter. Je komt met niets en je gaat met niets. Alles op spiritueel niveau blijft altijd bij je. Zie het als karma coins op je spirituele bankrekening.

Karma Yoga Projects

Overal waar ik kom zie ik handjes tekort. Er zijn mensen nodig in de tuin, in het huishouden of in de keuken. Organisaties als Wooff en Work-a-Way bemiddelen tussen plekken en mensen. Karma Yoga Projects is bedoeld voor mensen die een spirituele behoefte hebben en die match ik met fijne plekken waar spirituele voeding is. Het is een wezenlijk verschil tussen vrijwilliger (gratis ergens zitten) en de karma yogi die verdieping zoekt en oprecht bij wil dragen. Ik organiseer werk-retraites waarbij je van alles doet en weinig tot niets betaalt voor eten en onderdak. Ervaringen zijn altijd super positief. Iedereen vindt het fijn om samen aan iets hogers te werken; het is de natuur van de ziel.

Kijk in agenda wanneer er werk retraites zijn en hoe je je daar voor op kunt geven of bij karma yoga projects voor lopende projecten.

Translate »
Share via
Copy link
Powered by Social Snap