Bhakti is the heart  of all religion


Yoga of Love 

Als je googled op “Bhakti Yoga” krijg je de meest devotionele uitspraken te zien.
Ik hou het graag simpel. Bhakti gaat over Liefde.
Zet Liefde in het centrum van jouw universum en maak jezelf
daar dienstbaar aan.

Liefde is het antwoord, at any time.

Jezus, Mohammed, Buddha or Krishna
Bibel, Koran or Bhagavad Gita 

ALL = ONE 

Bhakti Yoga heeft een paar handige handvaten die ik graag met jou deel.
Ze helpen je om je iedere dag even af te stemmen met het zuiverste deel van jezelf.
Your Divine Essence 🙂

Kirtan 
Is het maken van muziek en reciteren van mantra’s. Iedere mantra bestaat uit klanken en iedere klank heeft een bepaalde vibratie. Door deze in een bepaalde toonsoort en volgorde te zingen, resoneert het met allerlei mooie kwaliteiten die je in je hebt.  Het is alsof je die wakker schudt.  Met een fijne kirtan kom je in een “immediate state of bliss”.

    

Prasad
is eten dat met liefde en zorg is bereid met pure en eerlijke ingrediënten . Voor het eten wordt gedeeld en gegeten, wordt een kleine hoeveelheid op een mooi schaaltje geofferd. Je zet dit bij het altaar waar je iedere dag een kaarsje brandt of een mantra zingt.  Het offeren mag je helemaal op je eigen manier doen; iets wat bij jou past. De intentie verandert iets in jouw geest; de vorm waarin maakt niet uit. Het geofferde beetje gaat weer terug in de pan zodat de rest van het eten ook wordt aangestoken met deze feel-good vibes. En dan wordt het gegeten en gedeeld. Het klinkt misschien gek omdat je het niet gewend bent .. maar ga het maar eens doen en je zult zien dat zowel het koken als het eten een heel andere dimensie krijgt. Hoe vaker je dit doet, hoe meer het je lichaam en geest zuivert. Je bent wat je eet. Eet liefde en geef het door!

  

Ik organiseer 1x in de maand een Kirtan & Prasad en je bent welkom! Je maakt dan iets lekkers klaar, uit Liefde om te delen. We eten, verbinden, spelen gitaar, harmonium, mridanga, tabla, cajon, rainmakers, shake-eggs en van alles waar ritme uit komt. Als je zelf ook iets moois speelt, laat het ons weten en neem je instrument mee. Updates van “The Bhakti Groove” vind je op Facebook

Japa Meditatie
Vind ik een hele fijne manier van meditatie. Het lukt mij nauwelijks om iedere dag ergens te gaan zitten met mijn ogen dicht en stil worden. Japa meditatie kan je wandelend doen, zittend, liggend, hardop, zachtjes in jezelf, het maakt niet. Je maakt gebruik van een Japa of Mala, een gebedsketting van 108 kralen. Die pak je tussen duim en wijsvinger vast en bij iedere “bead” herhaal je jouw mantra. Probeer het iedere dag te doen en je merkt het verschil. Doe wel minimaal 3-4 rondjes voor een beetje resultaat.

Mijn Japa draag ik in een katoenen zakje zodat ie mooi blijft en ook niet iedereen hoeft altijd te zien dat ik aan het mediteren ben. Een Tulsi (heilige basilicum) mala uit Vrindavan (India) met kleurig katoenen zakje eromheen kun je vinden in mijn webshop. 

Ik heb zelf een hele mooie laten maken door Tati Hacmon van echte natuurstenen waardoor de power of nature bij iedere kraal door mijn vingers glijdt. Ik gebruik ‘m ook als sierraad om mijn pols of nek. Super stoer en altijd bij me!

mantra:
‘Noey Ohm Tijd Zat’