Yogaschool in Amsterdam Noord

Ben je op zoek naar yoga in Amsterdam Noord, op een mooie plek waar het niet te zweverig of commercieel is, goed les wordt gegeven en waar leuke mensen komen? Gevonden!

Yoga voor alle niveau’s Amsterdam Noord (Dutch/English)

Dit is geen yogaschool maar een hele sfeervolle particuliere studio die ik al meer dan 10 jaar huur voor mijn wekelijkse yoga lessen. Iedereen is verliefd op deze plek, en ik ben verliefd op iedereen 🙂

De groepen zijn relatief klein (max 12) waardoor ik veel persoonlijke aandacht kan schenken en goed kan aanvoelen wat er nodig is; zowel collectief als individueel. Dit maakt mijn lessen intuïtief en wat ik vaak terug hoor is “dit was precies wat ik nodig had”.

De meeste mensen komen al jaren hier voor hun wekelijkse yoga dose, wat een fijn community gevoel geeft maar je kunt ook lekker solo en meteen na de les weer weg. De sfeer is gastvrij en gezellig. Je zult je hier thuis voelen! De locatie heet overigens Lichtcentrum Amsterdam en je kunt daar o.a. familie opstellingen doen.

Praktisch

  • Abonnement €50 voor 1x in de week en €75 voor onbeperkt.
  • Maandelijkse periodieke overboeking rond de 1e van de maand op bankrekeningnummer NL85TRIO0784937931 t.n.v. Yogabreak.
  • Als je niet kunt op je vaste avond/ochtend kun je altijd ruilen met een andere les. SMS of WhatsApp naar +31657315471.
  • Drop in classes zijn mogelijk op basis van beschikbaarheid, €15 contant.

 

Meld je aan bij Noëlle @ Lichtcentrum

 

Yoga voor beginners Amsterdam Noord (Dutch/English)

Mijn lessen zijn voor alle niveau’s maar omdat de groepen klein zijn kan ik diverse variaties geven voor de verschillende levels en ondertussen extra aandacht besteden aan een beginner. Deze aandacht blijf ik je geven totdat je makkelijk mee komt met het gemiddelde level.

Soms verdeel ik de les in twee groepen; je kunt de strong flow volgen of de slow flow, wat een dymanische dans vormt tussen yin en yang. Mijn service houdt niet op aan het einde van de les; je kunt me altijd benaderen ook privé en ik sta klaar om je te helpen als ik kan.

Ik krijg vaak de vraag of ik ook zwangerschapsyoga geef of pilates. Het antwoord is nee maar ik kan je wel doorverwijzen naar een collega die bij je past. Kinderyoga is er niet veel in Amsterdam Noord, laat me weten als je hier interesse hebt!

Yoga bij Pllek op de NDSM werf (English)

In het weekend geef ik les bij Pllek op de NDSM-werf. Deze ochtendlessen zijn dynamisch maar een gezonde combinatie van yin en yang. Dit is ook weer een heel andere plek dan een standaard yogaschool of studio en daarom heel tof. Het rauwe karakter nodigt een heel ander gevarieerd en internationaal publiek uit. Je kunt langskomen wanneer je wilt.

Praktisch

  • Pllek heeft een grote indoor evenementenruimte, dus voor deze lessen hoef je niet te reserveren. Spring er in wanneer je maar wilt.
  • Kosten zijn €15 contant (je kunt pinnen aan de bar). Als je even krap zit mag je de helft.
  • Heel af en toe kan een les niet doorgaan vanwege grote events; dit kun je altijd checken op de website en Facebook pagina van Pllek.

 

Meld je aan bij Noëlle @ Pllek

 

Bhakti Flow bij Studio 100 in Amsterdam West (English)

Met het pontje ben je er zo: het is 5 minuten fietsen van de Pontsteiger ferry en 15 min. Vanaf Centraal.

Ik geef hier op zaterdag Bhakti Flow; een gentle inyasa voor alle niveau’s. Ik leg hier wat meer de nadruk op thema’s uit de yoga filosofie, speel een mantra aan het begin van de les en neem ook wel eens een hang of gitaar mee. Bhakti Yoga is dienstbaar zijn aan de bron of Liefde. Ik maak dat grote gedachtengoed toegankelijk en praktisch toepasbaar in het dagelijks leven.

Voor meer informatie over Bhakti Yoga check: www.thebhaktigroove.com.

Lesrooster

* Maandag         19:00-20:30 & 20:45-22:15      Lichtcentrum, Amsterdam Noord
* Woensdag        9:30-11:00                               Lichtcentrum. Amsterdam Noord
* Donderdag      19:00-20:30 & 20:45-22:15      Lichtcentrum, Amsterdam Noord
* Zaterdag          11:00-12:30.                               Zaal 100, Amsterdam West
* Zondag             10:30-12:00                               Pllek, NDSM, Amsterdam Noord

Lesstijl

Er zijn invloeden van Iyengar, Hatha en Ashtanga in mijn lessen te vinden en ik omlijst de les meestal met een thema uit de yoga filosofie. De balans tussen yin en yang dus actie en ontspanning staat centraal. Het kan zijn dat een les helemaal yin is, als het moment dat vraagt.

Er zit veel variatie in mijn lessen; als je een langere periode komt, zul je alle facetten van yoga tegen komen en dat is precies waarom veel mensen al jarenlang mijn lessen volgen. “geen les is identiek” Er is een fijne groepsdynamiek die er voor zorgt dat iedereen individueel maar ook de groep als geheel, blijft groeien.

Ik geef les sinds 2008 en heb er duizenden plezierige les uren op zitten. Voor mij is yoga een manier om wijsheid, kennis en persoonlijke ervaring te delen. De meest gehoorde feedback op mijn lessen: inspirerend, mooie muziek en veel variatie. Check de foto’s hier: