yogi of nazi?

een gechargeerd verhaal…

Ok ik ben een yogi en loop nu het gevaar gezien te worden als fascist, nazi, superieur voelend of extreem rechts. Hitler was tenslotte ook een yogi. Wtf waar zijn we in beland? Wat vinden jullie van mijn voorzichtige aanname, niet boos worden svp. Ik ga even flink chargeren m mijn gevoel duidelijk te maken.

Heel grofweg verdeeld zijn er mensen die heel goed kunnen denken (IQ) En mensen die heel goed kunnen voelen (EQ). Ik ga ze afkorten als Eq en IQ mensen en ben me er volledig van bewust dat dat een beetje vreemd is : )

De mensen die gecategoriseerd worden als klimaat wappie of complot gekkie, lijken over het algemeen meer voelers. Zij hebben daar meer aanleg voor en nemen de wereld op een andere manier waar; niet alleen via hun zintuigen naar de hersenen maar ook door fijnere sensoren naar hart en onderbuik. Deze mensen hebben vaak van jongs af aan ervaren dat ze anders zijn en snappen de analytische wereld wat minder. Zij zijn in hun leven op zoek gegaan naar een diepere waarheid en hebben zich ontwikkeld door  studie en beoefening van esoterische of spirituele kennis, yoga, meditatie, natuurgeneeswijzen, etc. Simpelweg omdat zij daar meer affiniteit mee hebben dan bijvoorbeeld met economie of exacte wetenschappen. EQ mensen lijken over het algemeen iets minder geïnteresseerd in de reguliere media omdat die nooit hun diepere levensvragen hebben kunnen beantwoorden. Zij maken meer gebruik van het internet, lezen specifieke literatuur en kijken niet of nauwelijks TV maar zijn liever bezig met iets creatiefs of zingevends.

EQ mensen met een beetje minder onderscheidingsvermogen kunnen vervallen in speculatieve aannames, uitgedrukt in wollige ‘new-age’ taal wat absoluut niet resoneert met de IQ mensen en dat begrijp ik. Ik heb ook een allergie op bepaalde termen en spiritueel ego. En ja het irriteert me ook hoeveel bullshit wordt gedeeld en de hoeveelheid energie die mensen er in stoppen om anderen daarvan te overtuigen. Het is informatie waar ik wat minder mee resoneer dus ook geen zin heb me er in te verdiepen. En waar ik me niet in verdiept heb, kan ik ook niet beoordelen.

Er zijn overigens ook EQ mensen die behalve helder waarnemen hun bevindingen graag toetsen aan bijvoorbeeld de wetenschap.  En een categorie mensen die intellectueel goed onderlegd zijn maar de wereld aanschouwen vanuit een spiritueel perspectief. Mensen die hart en hoofd verbinden, zijn mensen waar ik me graag mee omring.

De IQ / hoofd- mensen varen graag op feiten en cijfers en informeren zichzelf via kranten, praatprogramma’s en wetenschappelijke onderbouwingen. Zij noemen zichzelf nuchter, down to earth en functioneren goed in de mentaal georiënteerde wereld. Over het algemeen ervaren ze iets meer stress omdat ze de maatschappelijke lat voor zichzelf relatief hoog leggen. Hebben gemiddeld iets minder contact met hun innerlijke wereld, omdat ze daar door hun veelvoud aan verantwoordelijkheden minder tijd voor hebben. Zij hebben minder vaak een creatieve uitlaadklep. Ik citeer hierbij uit de vele intake gesprekken die ik doe bij coaching en massage.

Yogis en spirituele mensen lijken sinds kort te worden aangeduid als complotdenker, fascist, nazi zelfs?? en een gevaar voor de democratie en volksgezondheid. Een deel van deze mensen wil inderdaad wat moeilijker geloven dat een mondmasker of vaccinatie gaat helpen en ‘voelen’ het corona gevaar niet zoals dat in de reguliere media wordt benadrukt. Zij kijken op een holistische manier naar gezondheid en dood en geloven wat minder makkelijk dat je een virus ‘er onder gaat krijgen’ door middel van social distancing en lockdowns. Zij voelen wel het gevaar van mRNA vaccins die nog niet waterdicht zijn en met iets teveel urgentie worden toegediend. Het beleid druist op vele vlakken in in tegen alle waarden die deze mensen aanhangen.

De IQ- mensen worden op hun beurt gecategoriseerd als schapen die het mainstream pad bewandelen en alles geloven wat de media hen voorschotelt. Deze mensen zouden zich niet willen verdiepen in informatie die via alternatieve kanalen rond gaat omdat dat per definitie ‘mis-information’ zou zijn, geboren uit een extreem rechtse hoek. Door deze veronderstelling zijn zij volgzaam; ‘doen het maar gewoon’. Zij voelen zich sociaal verantwoordelijk dus zien de anders denkenden als asociaal en onverantwoordelijk. Zij verwijten de gevoelsmensen dat zij ontvankelijk zijn voor complot theorieën, daar waar zij zelf ontvankelijk zijn voor de psychologische oorlog die gevoerd wordt door de mainstream media.

Kortom; het zijn twee totaal verschillende type mensen en zij worden ieder beïnvloed door de omgeving waarin zij zich bevinden en de algoritmen van de social media waarop zij zich begeven. We hebben vast allemaal de docu The Social Dilemma gezien. Het zijn verschillende golflengtes die elkaar overigens prima kunnen vinden is mijn ervaring. Zo lang je niet persé aan je eigen perceptie vast wenst te houden en open blijft staan voor een ander geluid.

En waarom zou het één beter zijn dan het ander? Hoofd is goed, hart is goed. Links is goed, rechts is goed,. Maar de balans ligt ALTIJD in het midden. Hart en hoofd verbinden is het topic van deze tijd. Niet alleen individueel staan we voor deze uitdaging maar in de enorme polarisatie omtrent Corona zie ik deze verschillen uitvergroot.

Daarnaast is er wereldwijd een groeiende categorie hele slimme mensen die het niet eens zijn met de aanpak van de pandemie. Helaas is er geen ruimte voor dialoog. Sterker nog; het benoemen van iets dergelijks kan je je baan kosten. Onder het mom van desinformatie kan ieder kritisch tegengeluid worden gecensureerd en afgedaan als gevaarlijk.

Bovendien speelt er nog een groot aspect mee wat door iedereen zelf te verifiëren is; de agenda van het World Economic Forum en de aantoonbare belangenverstrengeling van de rijkste families der aarde die via investeringsmaatschappijen alle denkbare industrieën over de hele wereld in handen hebben, inclusief alle media wereldwijd en uiteraard de pharmacie. Klaus Schwab windt geen doekjes om The Great Reset in zijn gelijknamig boek en noemt de pandemie een uitermate geschikt moment om deze reset door te voeren. In event21 is de huidige coronacrisis tot in detail geoefend.  Deze informatie is openbaar en wordt door vooraanstaande politici gepropagandeerd onder het motto ‘builing back better.’

Hier begeef ik me op het gladde ijs van verbanden die door massamedia worden gekenmerkt als “complot theorie”.  Media die met dezelfde terminologie wereldwijd hetzelfde beleid uitrollen en ik vind het moeilijk om te zeggen maar Bill Gates staat bovenin die piramide van invloed. Dit is voor gevoelsmensen moeilijk te accepteren evenals het vaccinatiepaspoort dat wereldwijd wordt geïmplementeerd. Het Voelt Niet Goed. Maar de hoofdmensen zeggen: kijk maar naar de cijfers.

Boven mijn hoofd hangen heel wat vraagtekens. Mijn buik zegt: wanneer er zoveel vraagtekens zijn, klopt er iets niet. Mijn hart huilt over de verdeeldheid, het gebrek aan dialoog en respect voor elkaars standpunt, of eigenlijk: elkaars bezorgdheid. De toon van de vele discussies op Facebook maakt me oprecht verdrietig. De beschuldigingen die worden geuit aan een hele groep yogis of spiritueel georiënteerde mensen stemt me ongerust. Dit kan niet de bedoeling zijn.

Up to you wat je er van denkt maar ik zou graag een dialoog zien tussen alle weldenkende en welvoelende mensen, hoe we samen kunnen werken aan een toekomst waarin de 99% van de wereldbevolking ‘the winning team’ is en niet de 1% in de top van de piramide met daarin de grootste multinationals die verantwoordelijk zijn voor de uitbuiting van mens en omgeving, waar we allemaal aan meegewerkt hebben en waar we nu allemaal de prijs voor betalen. Nouja; allemaal… de 99% dan want de 1% bovenaan deze piramide ziet vooralsnog  haar winst exponentieel groeien. Een pijnlijke waarheid die niet echt verstopt is maar wel verhuld achter de sluiers van mondiale onwetendheid.

En als laatste; wanneer alle regeringspartijen bezig zijn met het uitroeien van een virus door middel van sociale ontwrichting, vind ik het niet verrassend dat er mensen zijn die stemmen op die politici of politieke partijen die zich daar expliciet tegen verweren. Het kiezen tussen twee kwaden maakt iemand geen nazi of fascist. Stemmen geven slechts een beeld over hoezeer we onze vraagtekens hebben over de gevestigde orde, of hoezeer we vasthouden aan die gevestigde orde. Met soms een beetje paniekvoetbal. Het blijft ook de vraag in hoeverre ‘anders denkenden’ door de media geframed worden om hen in een kwaad daglicht te stellen. Zij zijn nl een gevaar voor het uitgerolde beleid. De waarheid is hard: We leven in een ziek systeem en dat komt in alle toonaarden aan de oppervlakte.

Ik vind het bijzonder pijnlijk dat op de social media, mensen met naam en toenaam worden gehekeld omdat zij uitdragen waar zij voor staan. Ineens hebben de yogis het allemaal gedaan. ‘Egocentrische op geld beluste mensen die zich superieur voelen over de rest en van spiritualiteit een business maken’. Mensen, volgens mij zijn we een beetje in de war. Mijn advies: gooi je laptop dicht en ga naar buiten. Daar is het leven, de lucht, het water, de zon, de vogels en de bomen. De natuur klopt, het liegt niet en laat zien waar balans of disbalans is.

Geniet er nog even van voor de drones je boodschappen tot aan de deur brengen (volgens de promospots van WEF) omdat je niet meer naar buiten kan of mag. En lees je toch even in over hoe de geldstromen op aarde zijn georganiseerd en welke mensen aan de touwtjes trekken en hoe de covid propaganda wordt gebruikt om ons van een vrij land naar een China achtige dictatuur te leiden. Een vierde industriële revolutie waar mens vervangen wordt door robot en natuur door artificial intelligence. Een nachtmerrie voor de yogi. Staan wij op het punt om net als indianen en aboriginals, de heksen en de priesteressen, ruimte moeten maken voor de high-tech mens die vrijwillig haar soevereiniteit inlevert voor schijnveiligheid en technologisch comfort?

Ik ben geen fan van Thierry Baudet, niet van Mark en Hugo en niet van Sigrid Kaag. Ik ben fan van geen enkele politicus maar hoe ik het zie is dat iedereen op zijn of haar beurt die stem heeft uitgebracht waarvan hij of zij hoopt dat het de snelweg uit deze misere is voor ons allemaal. omdat we liefde en verbinding dingen geloven. The way out… terug naar een sociaal leven waarin we elkaar weer mogen zien en samen dingen kunnen beleven die waardevol voor ons zijn. Dat bereiken we niet door elkaar voor fascist of nazi uit te maken. `Daar zou je je heel diep voor moeten schamen.

En als aller laatste: je spirit, je eigen innerlijke guru woont in je hart. Niet in je hoofd. alle informatie is betrekkelijk en tijdelijk. Ik geloof in liefde en bezieling en dat zal ik uitdragen tot de laatste adem die ik uitblaas. Ik hoop dat iedereen hier een mooie dag heeft.

Als je hulp nodig hebt met hoe media en politiek verstrengeld zijn; t.me/timgielen legt het redelijk rustig uit. Op Telegram.

Namasté

(Het licht in mij groet het licht in jou)

Plaats een reactie

Translate »
Share via
Copy link
Powered by Social Snap