Soul Traveler

In maart 2021 verkocht ik mijn huis in Amsterdam en liet mijn comfortabele ‘urban yogi’ leventje achter me. “Klaar met trottoir”; ik wilde simpeler leven; minder plastic, meer natuur en vooral minder spullen. Ik huurde een huisje op de Veluwe en hielp een paar maandjes mee bij een retraitecentrum maar een diepere vrijheid lonkte. Ik belde een vriend die wel eens leuke busjes wist te staan en een dag later was ik eigenaar van een omgebouwde Mercedes 609D campertruck. Bhumi <godin van de aarde> werd mijn nieuwe home-base op wielen; mijn droom was in vervulling gegaan.

Ik ging rijden en bleef spontaan een jaartje weg. Ik bezocht eco villages, retraite centra, rainbow people en off grid communities in Zuid Frankrijk en Zuid Spanje. Ik leerde van mensen onderweg en hielp waar ik kon, met koken, tuinieren en bomen planten op andermans land. Ik ontmoette avonturiers en pioniers, hippies, muzikanten en vagebonden; leerde improviseren met weinig en hoe mensen elkaar helpen, waar je ook bent.

Freedom is not “out of the system”

Tijdens mijn reis werd ook de journalist in mij wakker. Ik was op zoek naar inspirerende verhalen voor mijn podcast kanaal HeartSpace. Ik interviewde doorgewinterde vrijheidsstrijders en kwam in boeiende gesprekken terecht met een geheim agent, een schrijfster en een bekend activist. In vertrouwen deelden zij hun bronlijst met mij en zo kwam ik in een diep donker konijnenhol terecht waar ik groef en groef naar de antwoorden op mijn waarom vraag.

En toen werd het zwart.

In die periode is iets in mij gestorven; een dark night of the soul met opeenvolgende periodes van shock, ongeloof, onmacht, boosheid, rouw, depressie en totale lethargie. Maar aan het einde van de tunnel kwam er licht in zicht. De term “awakening” kreeg een diepere betekenis en zelfs het letterlijk breken van mijn rug leek een symbolische initiatie; een reis dwars door oude ego structuren -die aan het afbrokkelen zijn- naar de diepte van mijn hart en totale overgave aan het onbekende. My Journey Home.

Inmiddels terug in Nederland leef ik nomadisch en doe karma yogi waar ik kan. Periodes van terugtrekking en innerlijk werk wissel ik af met periodes van naar buiten gaan en ‘vrijheid’ (ik glimlach bij het woord) Ik verdiep me in tantra, sound healing en helend werk in het veld van ‘sacred feminine’ om basis en bekkengebied te helen. Omdat ik geloof dat we op oude pijn en zwerende wonden geen nieuwe wereld kunnen bouwen.

Mijn taak hier op Aarde is warmte en licht verspreiden, vertelt de kaart van “Intikhana” of “Child of the Light”. Ik vertegenwoordig bezieling en hart frequentie en draag bij aan heling van het collectieve veld. wat ik inhoudelijk kom brengen vind ik in de blessings van Kumu;

“The Universe wants to express creativity, healing and brilliance through you.”


Ondertussen deel ik mijn sacred bodywork op plekken waar ik graag kom. Ik ben regelmatig in Oosterwold, o.a. bij Stroom Acupunctuur en op de ashram in Loenen. Ik kook voor retraites, organiseer One Day Retreats en help mooie plekken aan helpende handjes.

Als je op de hoogte wilt blijven of ook mee wilt helpen, abonneer je op HeartBeat, ik zal je blijven inspireren met dat wat ons vooruit brengt.

liefs,
Noëlle
Translate »
Share via
Copy link
Powered by Social Snap