Amsterdam raakt verdeeld

2021.

Het jaar waarin de ziekte van het systeem voor de één steeds zichtbaarder wordt en voor de ander verhuld blijft achter goed gebekte politici. Een schril contrast tussen mensen die de propaganda slikken versus de mensen die daar tegen in opstand komen. Demonstranten worden geridiculiseerd terwijl de politie zich radicaliseert en journalisten angstvallig binnen de lijntjes blijven schrijven.

De emoties lopen hoog op omdat verschillende zienswijzen op een ‘subtiele’ psychologische manier tegen elkaar uit worden gespeeld. De slimme burger die zich sociaal en verantwoordelijk voelt kan de hersenen wel inslaan van de domme egoïstische complotdenker die, zich verschuilend achter woorden als liefde en vrijheid, ten prooi is gevallen aan extreem rechts gedachtengoed. Politici die het beste met de nieuwe groene wereld voor hebben versus populisten die alle homo’s, islamo’s, vrouwen en vluchtelingen met hun rug tegen de muur zouden willen drukken.

Via algoritmen worden tunnelvisies kunstmatig in leven gehouden door ze steeds weer van wat nieuwe voeding te voorzien. Tegenstellingen vergroten zich uit, familieleden staan tegenover elkaar, vrienden worden ontvriend, het begrip tolerantie is ver te zoeken. Waar oordelen uit de mainstream hoek richting de gestoorde wappies stromen, zetten de wappies geweldloos hun strijd voort tegen de autoriteiten die zich op hun beurt verschuilen achter machtsvertoon. Yogi’s worden gedevalueerd tot vermeende fascisten en mensen de het belang van natuurlijk evenwicht inzien horen bij de complot gekkies.

Niets is wat het ooit leek, de facades vallen af en verraad ligt aan alle kanten op de loer. Corona kliklijnen, anonieme kritiek door politie over het geweld van de politie, infiltranten die vreedzame demonstranten verrassen met pepperspray. De maatschappelijke wond scheurt steeds verder open en laat haar etterende diepten zien. ‘Dig It!!’ schrijven de new agers; this is what we need to do. Alle shit omarmen en zien voor wat het is. Weer anderen prediken love & light en worden gehaat voor hun ‘spiritual bypassing’. Het lijkt of niemand het meer goed kan doen.

M E A N WH I L E . . .

Zijn geïnspireerde mensen begonnen de door hebzucht leeggemolken aardbodem te herstellen, de plastic oceanen weer leeg te vissen en monocultuur te vervangen door permacultuur. Kleinschalige community’s poppen uit de grond en ruilen hun zelf geproduceerde groenten tegen een lokale munteenheid. Terwijl elders mensen ischreeuwend elkaars zwakheden blootleggen, planten deze idealisten bomen en struiken om nieuw gegraven vijvers om regenwater op te vangen en nieuwe ecosystemen te vormen. Hier wordt alvast de basis gelegd voor een nieuw systeem dat het oude kan vervangen.  Ze zullen het wellicht voor zichzelf niet meer redden maar met jongere generaties die een handje helpen verandert de toekomst langzaam weer van van zuur naar zoet. Wellicht kunnen zij ontsnappen aan de plannen van Klaus Schwab en zijn griezelige elite. Ach ja, conspiracy, who cares. Daar trappen toch alleen maar idioten in…

Het lucht alarm gaat… is het al maandag?!

Ineens schrik ik wakker.

Godzijdank het was maar een droom

Plaats een reactie

Translate »
Share via
Copy link
Powered by Social Snap