Dagritme van een ADH-Yogi

Hoe manage jij je tijd?!

Als ik mijn heerlijke chill hoekje zie met mijn nieuwe harmonium kersvers uit Delhi, twee gitaren, een hang en een prachtige mridanga, dan zou ik willen dat ik meer tijd had om muziek te oefenen. Ik weet dat kirtan mijn pad is naar een leeg hoofd en een hart vol liefde  maar ik heb nog zoveel andere dingen te doen! Als zelfstandige, en zeker als yogadocent waarbij je op verschillende dagen op verschillende tijden werkt en onderweg bent naar verschillende locaties is het een uitdaging om structuur in je week te brengen. Maar als je iets wilt bereiken is dat toch nodig (en stiekem ga ik er best wel goed op). Ik heb een manier gevonden die voor mij werkt. Doordeweeks tussen 13:00 en 17:00 geef ik nooit les dus die tijd  reserveer ik voor echt “werk”. Als ik een afspraak buiten de deur moet maken doe ik dat in die tijd en ook een massage afspraak plan ik in mijn werk-uren. Maar meestal zit ik achter een laptop (helaas)

Ochtend

Als ik vroeg genoeg (voor 07u) op sta heb ik 3-4 uur tijd voor mijn sadhana en die vind ik echt heel belangrijk. Opstaan, thee zetten, ontbijt maken; altaar aan, ontbijtje offeren, rondje japa meditatie of Gita lezen, mijn gesprek met het Universum, een uurtje stem oefeningen en als die warm is (ooit wordt ook) dan een rondje freestyle mantra met harmonium. Body moet dan ook nog ….matje uitrollen of naar de yogastudio voor een lekker lesje … en als dat niet lukt een rondje huppelen in het Westerpark en dan het liefst het yoga matje mee. Maar regelmatig schiet dit stukje body er toch bij in. Dan is het douchen en aankleden, iets te lunchen maken en hups aan het werk.

Middag

Full focus: vier uurtjes werken aan alles wat ik belangrijk vind. To Do lijstje wegwerken, administratie, communicatie, teksten schrijven, foto film editen, social media bijhouden en werken aan nieuwe (yoga) programma’s. Ik probeer eerst iets af te maken voor ik aan het volgende begin (dat lukt meestal niet) en zet mijn telefoon op stil (en dat lukt meestal ook niet)

Avond

Als het werk er op zit (het is nooit af) is het tijd om over eten na te denken. Eten speelt bij mij een belangrijke rol en ik besteed daar echt tijd en geld aan. Mijn keuken is bio en vega, nog niet helemaal vegan maar groei daar wel langzaam naar toe. Boodschappen heb ik meestal wel in huis, koken doe ik graag en vaak nodig ik iemand uit om mee te eten. Dan heb ik dat socializen meteen gecombineerd. Na het eten kan ik muziek maken of iets inspirerends kijken, lezen of doen. Voor ik ga slapen kruip ik altijd nog even achter mijn harmonium zodat ik inslaap op de vibratie van een mantra.

En ademhalen doe ik gewoon tussendoor!

En wat als er dan een man is en/of wordt er dan nog wel gesext?! (ja sorry ik kan gedachten lezen) Die man gaf ik altijd voorrang met als gevolg dat mijn eigen droom vaak even bleef liggen. En ik ken zoveel vrouwen die hetzelfde doen! Ik draai het nu om; eerst doen wat ik graag wil doen en daar om heen en tussendoor plan ik wel die man. En weet je, als ie een beetje relaxed is vindt ie het alleen maar te gek wat je doet en zal ie je met alles supporten. En wie weet geef jij hem wel inspiratie.

En nu eerlijk

Je begrijpt natuurlijk al lang dat ik dit schema never nooit iedere dag zo volhoud. Maar als ik er van af wijk, kan ik er wel steeds weer op terug vallen en dat brengt me verder dan zonder structuur. Voor ik het weet, heeft de dag het compleet van me over genomen en zit ik ‘s avonds achter m’n oren te krabben wat er er met de tijd gebeurt is. Freewheelen doe ik dus zoveel mogelijk in het weekend en (niet doorvertellen) stiekem toch tussen de dagroutine door want er is altijd wel een afspraak die uit valt of iets dat mee valt of minder lang duurt. Cheeeeck!!! Easy does it 🙂

Ik kan nu iedere dag een beetje tevreden terug kijken naar mijn dag, wetend dat ik weer een klein stapje heb gedaan in wat ik graag wilde of moest doen. In een paar weken tijd zie ik dat ik vooruit ben gekomen; dat er iets nieuws is gecreëerd of iets heel goed is onderhouden in plaats van alles half/half.

Creatieve mensen en ADHD’rs ~en dit gaat overigens heel vaak samen ~ hebben Aarde nodig onder hun voetjes. Structuur, ritme, regelmaat en als je er van af wijkt, niet opgeven maar weer doorpakken. Heb jij ook moeite met het vinden van structuur? Of heb je juist teveel structuur en wil je juist iets losser? Het heeft waarschijnlijk met je natuur te maken; Aarde heeft vaak teveel van wat Vuur en Lucht te weinig hebben. En dat is helemaal OK … als je maar weet hoe je weer in balans komt.

Liefs,

Noëlle

P.S. kijk bij coaching als je een power-inspiratie boost kunt gebruiken. I’ll help you out 😉

Translate »
Share via
Copy link
Powered by Social Snap