Massage & aromatherapie bij hoofdpijn & migraine

Hoofdpijn en migraine kunnen verschillende oorzaken hebben

Soms is het genetisch bepaald (wat niet wil zeggen dat het niet te behandelen is), de oorzaak kan ook overspanning van het centrale zenuwstelsel of een verkeerde lichaamshouding zijn. Soms zijn het voedingsmiddelen die het triggeren zoals aspartaam (kunstmatig zoetmiddel), smaakversterkers (in kant- en klare producten) suffiet (in wijn), nitraat (in bleekselderij, andijvie, spinazie, sla, venkel, koolrabi, spitskool, chinese kool en rode bieten). Soms heeft het ook met het weer te maken; sommige mensen zijn gevoelig voor verschillen in luchtdruk. Wat de reden ook is: je wilt er zo snel mogelijk vanaf of de pijn tot een aanvaardbaar niveau brengen.

Het liefst slikken we 1 pil en zijn we van alles af

Zo werkt het natuurlijk niet. Het kan even je pijn verzachten maar de oorzaak neem je niet weg en dan zijn er nog de bijwerkingen. Het lichaam is geen auto met een motorkap die je open kunt doen en een hoofd schroef je niet even los om een klein onderdeel te vervangen. Zo werkt het ook met plantjes. Je kunt niet 1 bestanddeel uit het plantje halen en dat vervolgens in de mens stoppen en wachten tot de klacht over gaat. De medicijn industrie kan dat wel als ze het plantje syntetisch namaken en het dan in een pilletje stoppen. Dan kun je er ook patent op aanvragen en er heel veel geld mee verdienen. Het scheelt heel wat uurtjes werk van al die mensen die al die plantjes handmatig zouden moeten plukken, pellen en persen en dan de druppels opvangen in een potje.

Klachten als hoofdpijn kunnen verminderen of verdwijnen  met essentiële oliën

Wanneer je heel veel (biologisch geteelde) plantjes hebt en deze niet boven de 33 graden verhit, kun je via CO2 extractie of met persen, de essentie van het plantje vangen in een potje. Hoe zeldzamer het plantje of hoe meer er van nodig is des te duurder de olie. En hoe krijg je die heilzame werking van het plantje nu direct in de mens zonder al die nare bijwerkingen? Door je neus of via de huid!  Door het reuk orgaan komt de essentie van het plantje meteen in de juiste gebieden van de hersenen terecht. Belangrijk is wel dat je een positieve associatie met de geur hebt. En het kan ingemasseerd worden via de huid.

Wat heb je nodig?

  1. Een goede basis olie. Wanneer de basis olie van goede kwaliteit is, kan het de specifieke eigenschappen van planten en kruiden in zich opnemen en vervolgens weer afgeven aan de huid. Voor de behandeling van hoofdpijn en migraine gebruik ik een combinatie van amandel, sesam, kokos, avocado, jojoba, duindoorn, sint janskruid en/of tamanu. Goede kwaliteit betekent koud geperst en niet geraffineerd!
  2. Hoge kwaliteit essentiële olie. Aan de basisolie voeg je circa 5% essentiële olie toe.  denk aan verkoelende, verzachtende, circulatie bevorderende, vaatvernauwende of vaatverwijdende eigenschappen van gember, pepermunt, lavendel, lemongrass, rozemarijn en scharlei. Goede kwaliteit betekent koud geperst, CO2 extract en het liefst biologisch geteeld.
  3. Een goede masseur die iets verder vraagt dan alleen naar je fysieke klacht en je met aandacht en gevoel behandelt.
  4. Een rustgevende ruimte waar de behandeling plaats vindt.
  5. Lifestyle tips waar je zelf verder mee (op onderzoek) kunt!

Ik werk met de hoogwaardige producten van Madeleine Kerkhof die ze zelf produceert of importeert en verkoopt via het label “De Levensboom”. Een vrouw met enorm veel kennis op zowel medisch gebied (apotheker) als kruidenleer (herborist). De ingredienten van haar olien zijn meestal biologisch en het productieproces is CO2 extractie of koudgeperst waardoor alle eigenschappen van het plantje gegarandeerd in de olie zitten en er niet uit zijn gefilterd, geloogd en gebleekt. Bij Madeleine heb ik ook mijn certificaat “Basisopleiding Aromatherapie & Massage” gehaald.

Ik nodig je graag uit in mijn ‘Healing Temple op de Klaprozenweg 69 in Amsterdam (naast de NDSM werf) of ik kom bij je thuis! Bekijk mijn tarieven.

May my offerings serve you to find your natural balance.

Massage & aromatherapie bij hoofdpijn & migraine
Translate »
Share via
Copy link
Powered by Social Snap